Det sker i maj

26-Maj-2019

Koncert med akademisk kor.

Glumsø Kirke kl. 16:00. Gratis adgang.
Akademisk Kor giver koncert fire gange årligt, og medlemmerne af koret er udvalgt efter en overvejelse af både deres musikalitet og deres stemmes klang og særegenhed.
Det er med glæde, at vi kan kan fortælle, at Akademisk kor kommer til Glumsø og giver koncert. Der er gratis adgang.

25-Maj-2019

Æblehøstgudstjeneste

Kl. 10:00 i Glumsø Kirke. Hvert dåbsbarn får ved dåben et æble af filt med dets navn og dåbsdato broderet på. Æblet bliver i første omgang hængt på et 'æbletræ' i kirken, og et par gange om året høstes æblerne ved en familievenlig æblehøstgudstjeneste, hvor vi får en historie og synger nogle sange. Alle dåbsbørn og deres familier bliver inviteret med til gudstjenesten. Bagefter spiser vi en sandwich og drikker æblemost til. Dåbsbørnene får en invitation pr post eller mail, men andre er også velkomne.

09-Maj-2019

Hymne til livsglæden

Kl. 19:00 i Næsby Kirke. Bøgen er sprunget ud, og vi vil udtrykke vores glæde ved alt det, der gror omkring os ved at synge fra Højskolesangbogen.
Suså Kirkekor og Suså Pigekor medvirker. Menighedsrådet byder på en forfriskning i våbenhuset. Det er gratis at deltage og alle er velkomne.

08-Maj-2019

Fortællingen om Svend Tveskæg

Formiddagsmøde om Danmarks historie med sognepræst Annette Kruhøffer kl. 10:30-12:00 i Længen. Der bydes på formiddagskaffe og rundstykke. Det koster 20 kr. at være med.

Det sker i april

04-April-2019

Seniorgudstjeneste

Seniorgudstjeneste torsdag den 4. april 2019 kl. 14.00 i Bavelse Kirke.
Kom og vær med til gudstjeneste i Bavelse Kirke denne eftermiddag. Gudstjenesten afholdes i fællesskab mellem Tyvelse og Glumsø pastorater og begge vore sognepræster deltager. Efterfølgende vil der være mulighed for en kop kaffe i kirken. Alle er meget velkomne.

04-April-2019

Rod i kirken

Kirken åbner sig for alle børn og barnlige sjæle, der har lyst til at tænke over kristendommens store sandheder, men som ikke kan sidde stille.

Rod i kirken d. 4. april kl. 17-19:00 i Glumsø Kirke.
Efter den anderledes gudstjeneste spiser vi sammen i Længen.
Suså Pigekor medvirker. Alle er velkomne - især børn og deres voksne.

10-April-2019

Om Harald Blåtand

Formiddagsmøder

Sognepræst Annette Kruhøffer er også middelalderhistoriker. Det får menigheden nu en helt særlig glæde af med formiddagsmøder om Danmarks historie.

Onsdag d. 10. april kl. 10:30-12:00 holder sognepræst Annette Kruhøffer foredrag om Harald Blåtand- Det er et foredrag i rækken om Danmarks historie og foregår i Længen. Der bydes på formiddagskaffe og rundstykke. Det koster 20 kr. at deltage.

18-April-2019

Gudstjeneste med spisning

Skærtorsdag d. 18. april er der gudstjeneste i Glumsø Kirke kl. 17:00. Suså Kirkekor medvirker.
Efter gudstjenesten er der inviteret til spisning i Længen.

03-Marts-2019

Fastelavnsgudstjeneste

Fastelavnsgudstjeneste i Glumsø kirke kl. 10:30. Efter gudstjenesten er der tøndeslagning i præstegården. Det er spejderne, der står for arrangementet.

Hvad betyder fastelavn? Fastelavn kommer af det plattyske ord vastelavent, der betyder fasteaften.Det henviser til den 40 dages lange faste, som starter straks efter fastelavn-stiden og varer til påske. Fastelavnstiden kaldes også for kar-nevalstiden - karneval som i carne vale, altså "farvel" kød eller "uden kød". For i fastetiden op til påske måtte man ikke spise kød.

07-Marts-2019

Syng foråret ind

Vi synger foråret ind i Længen ved Glumsø Præstegård kl. 19:00.
Efter grå og kolde dage længes vi efter lys og varme. Det kan
man høre, når vi synger nogle af de dejlige forårssange. Der bliver mulighed for at ønske sange. Suså Kirkekor medvirker og der tilbydes kaffe/te og en
småkage undervejs. Det er gratis og alle er meget velkomne til at være med til at byde foråret velkommen.

31-Marts-2019

Konfirmandgudstjeneste

Årets konfirmander står for gudstjenesten i Glumsø kirke kl. 14:00.

17-Februar-2019

MUKO i Glumsø Kirke

Musikstuderendes Kor – MUKO – består af 70 studerende fra Musikvidenskab ved Københavns Universitet. MUKO er et kor med rødder i hele landet, og de bestræber sig på, to gange om året at komme udenfor København.

Vi er så heldige, at de har valgt at bruge en weekend med hinanden i Glumsø. I den anledning har de tilbudt at deltage i gudstjenesten i Glumsø Kirke den 17. februar, hvor de både bidrager med musikalske indslag undervejs og får vores fælles salmer til at løfte taget.

Koret har eksisteret siden 1946 og har de sidste år udviklet sig til at være et stort, ambitiøst kor, der har sunget koncerter i både Danmark og udlandet.

21-Februar-2019

På krydstogt i Højskolesangbogen

Sognehøjskolens sidste foredrag i denne sæson er om højskolesangbogen.
"På historisk krydstogt i Højskolesangbogen - danskernes drømmebog" kalder foredragsholderen, Aage Augustinus sit foredrag.

Foredraget finder sted i Længen i Præstegården i Glumsø torsdag d. 21. februar kl. 19:30. Det er gratis at deltage, og der bliver budt på kaffe og the.

Aage Augustinus er cand. mag. i historie & religion, tidl. forstander på Ask Højskole
og Rude Strand Seniorhøjskole og tidl.
valgmenighedspræst i Odder og Gl.Rye.

Babysalmesang

Det er for de helt små fra 0-1-år og deres voksne - en mor - en far eller en bedsteforældre. Vi synger, læser og laver rytmer sammen.

Det foregår hver torsdag kl 10:00-11:30. Vi slutter med kaffe/the og hyggeligt samvær.

Kom og vær med i Længen i Præstegården.

Tilmelding til organist Santa Reinbergs på SMS 5139 4173. Eller santareinbergs@gmail.com.


 

Søndag d. 13. januar kl. 16:00.

Konfirmandgudstjeneste i Bavelse Kirke. Det er en anderledes gudstjeneste, der drejer sig om middelalder, mørke og mystik.

Forårets konfirmander har arbejdet med fødsel og død. Som afslutning på temaet holder de en gudstjeneste, og det sker i Bavelse Kirke, hvor middelalderen ånder i murene.

Konfirmanderne står selv for hele gudstjenesten og inviterer til at lade sig rive med af stemningen.

Julegudstjenester

Torsdag d. 6. december:

Kl. 14:00 i Bavelse Kirke: Seniorgudstjeneste, hvor alle er velkomne og hvor også beboerne på plejecenter Søvang deltager.

Kl. 19:00 i Glumsø Kirke: "Vi synger julen ind". Julestemning i kirken med tonerne af jul. Suså Pigekor og Suså Kirkekor synger julen ind. Men der vil også blive sunget både gamle og nye salmer. Fløjtenisten Tine Karlshøj-Andersen vil være med tilat gøre det ekstra festligt. Sognepræsten vil læse en julehistorie og alle er velkomne.

Juleaften d. 24. december

Kl. 13:00 og 15:30 i Glumsø Kirke.

Kl. 14:15 i Bavelse Kirke.

1. Juledag d. 25. december

Kl. 09:00 i Glumsø Kirke

2. juledag d. 26. december henvises til en af provstiets andre kirker.


 

Koncert i Næsby Kirke 11. november

Duoen Dorthe Zielke (trompet) og Søren Johannsen (orgel) har tidligere spillet i Næsby kirke med stor succes. Dengang var Carl Nielsen i centrum.

Nu har vi overtalt duoen til at komme igen den 11. november kl. 15 i Næsby kirke. Koncerten hedder ’Den store fortælling’ - titlen på Arne Haugen Sørensens nyeste og hidtil største maleri. 

Koncerten er en billedkoncert over Bibelens kernefortællinger med mesterværker af Mozart, Beethoven, Strauss og Mahler.

Zielke & Johansen: Den store fortælling
11. november kl. 15 i Næsby kirke.

Alle er velkomne. Fri entré.

Konfirmandgudstjeneste i oktober

I Næsby Kirke er der søndag d. 7. oktober kl. 14:00 konfirmandgudstjeneste.

Her vil de unge, der skal konfirmeres til foråret, stå for gudstjenesten. De vil tage imod forældre og andre i kirkedøren og sørge for, at der bliver uddelt salmebøger. De unge vil også selv læse tekster og bønner og skrive dagens prædiken. Måske vil der også en, der læser den prædiken, som de har skrevet i fællesskab.

Dåbsbørnenes æblehøst i oktober

Medlem af Menighedsrådet, Tove Karlshøj Petersson

Lørdag d. 27. oktober kl. 10:00 er der æblehøstgudstjeneste i Glumsø Kirke.

Alle børn, der bliver døbt i pastoratets kirker, får et håndsyet filtæble med navn og dato. Ved dåben bliver æblet hængt på træet i kirken, og et par gange om året bliver børnene og deres familier inviteret til en æblehøstgudstjeneste.

I oktober var det "Nat i Næsby"

Onsdag d. 31. oktober kl. 19:00 er der aftengudstjeneste uden facit.

Sådan kalder sognepræst Annette Kruhøffer en stemningsfuld aftengudstjeneste. Næsby Kirke bliver oplyst med levende lys. Gennem poesi, sang og musik skabes mulighed for eftertanke eller et lille rum for ro og skønhed.

Frivillige deltager i læsningerne, og du er velkommen til at kontakte sognepræsten, hvis du har lyst til en mere aktiv rolle. Efter gudstjenesten er menighedsrådet vært ved en servering. Det forventes, at alle er hjemme igen før kl. 21:00.